De Strandrangercabine

De gidsen van het Marien Ecologisch Centrum zullen dagelijks om 14u00 een activiteit gratis aanbieden. 

Gaande van krabben vissen op het staketsel tot garnaaltjes vangen met steeknetjes. Ook deze diertjes bewonderen in een vivarium behoort tot de mogelijkheden en uiteraard terug zetten in zee!

Afhankelijk van het programma zullen er ook dagen bij zijn waarbij we vogels gaan spotten. Van scholekster tot steenloper , visdiefje en zilvermeeuw….Kun jij ze herkennen?

Indien er voldoende rust is aan het strand kunnen we zelfs eens een zeehond spotten. We gaan je hier ook iets meer over vertellen….

Niet alles wat we vinden op het strand is afval , eikapsels van de wulk, rog en hondshaai….ken je het verschil? Wat is een zeedennetje….?

Klaar om op ontdekkingstocht  te gaan…?

Wanneer onze cabine er weer staat komt hier het programma !

 

Wat?

Doel

 

Sensibiliseren met behulp van een permanente bemande “mini expo” waarbij in het bijzonder het belang van het behoud van onze biodiversiteit aangetoond kan worden gecombineerd met een levenswijze” in harmonie met de natuur “.

 

De vrijwilligersgroep van het MEC/HE gaan dit realiseren door het organiseren van wandelingen en activiteiten die zullen publiek gemaakt worden via de kanalen van de Stad Oostende, MEC ,WWF en Horizon Educatief

 

De strandcabine zal het uithangbord of ankerpunt worden van waaruit alle activiteiten en/of wandelingen zullen vertrekken of plaatsvinden. Alsook een verwijzing naar ons gratis te bezoeken bezoekerscentrum Langestraat 99 en ons Strandrangerslabo, Langestraat 72, zal permanent uithangen.Hier zal ook een groot LED breedbeeldscherm aanwezig zijn om beelden weer te geven die opgenomen werden tijdens waarnemingen op het strand en die ook gebruikt kunnen worden voor verder diepgaande determinatie.

 

Sowieso kunnen alle Oostendse scholen (op aanvraag ) gratis gebruik maken van dit labo.

 

Begeleiding van de activiteiten

 

De vrijwilligersgroep van het MEC/HE zal instaan voor de begeleiding van de activiteiten en de wandelingen vanuit de strandcabine.