Jaarlijkse uitstap

Naar jaarlijkse gewoonte konden vrijwilligers, gidsen en sympathisanten opnieuw rekenen op een fijne uitstap georganiseerd door het MEC. Het MEC biedt deze uitstap gratis aan om mensen die op één of andere manier betrokken zijn bij de organisatie samen te brengen. Ook mensen die willen kennismaken met de vzw zijn welkom.

 

Dit jaar ging de uitstap naar de Franse Opaalkust.

Dus bus pikte ons op aan de parking bij de Zeevaartschool en vertrok richting Frankrijk. Deelnemers konden zich inschrijven voor enkele activiteiten die begeleid werden door de bestuursleden:

- Wandeling in de omgeving van Ambleteuse, begeleid door Raymond Simons. Hier konden de deelnemers genieten van de prachtige combinatie van geschiedenis en natuur in dit pittoreske dorpje.

- Wandeling en vogels spotten nabij Cap Gris Nez, begeleid door onze voorzitter Carl Craey. Carl kent als geen ander de gevederde fauna van deze streek en kon zijn deskundige uitleg delen met de aanwezigen.

- Fossielen zoeken bij Cap Blanc Nez: hier konden deelnemers fossielen zoeken onder begeleiding van Joeri Ryckaseys. Hij gaf diverse tips om te zoeken en gaf een woordje uitleg over de geologie van deze prachtige plek.

 

In de namiddag pikte de bus alle deelnemers terug op en werd verzameld in het dorpje Escalles. Hier konden de deelnemers hun ervaringen delen in een gezellige herberg vergezeld met een hapje en een drankje. Met een tevreden en voldaan gevoel trokken we dan terug huiswaarts. We kunnen nu beginnen plannen voor onze volgende uitstap!